Refacerea instalatiei electrice in apartament

Refacerea instalatiei electrice in apartament

Cu totii am locuit intr-unul din apartamentele “ceausiste” si stim foarte bine ca instalatiile lor electrice sunt cam depasite in ziua de azi. Odata cu o noua zugravire sau reamenajare se poate face si inlocuirea totala a instalatiei electrice si, de ce nu, extinderea acesteia.

Cel mai bine este ca instalatia sa fie trasa prin tuburi, daca o prinzi direct in zidarie va fi mai greu de schimbat pe viitor si nu se stie niciodata ce ganduri iti mai vin.

Inainte de a te apuca de treaba analizeaza cum vrei sa amenajezi fiecare camera in parte pentru a putea sti cate prize si aplice / becuri noi doresti sa instalezi. De asemenea trebuie sa te hotarasti daca doresti prize si intrerupatoare simple, duble sau mai mari. Tragi apoi  o linie pentru a stabili noile trasee. 

Pasul urmator ar fi cumpararea celor necesare: cablu electric pentru iluminat, prize, cutii de trecere, tablou electric, intrerupatoare, sigurante, doze, dulii si becuri . Trebuie sa stii cel fel de intrerupator doresti, pentru ca cel care comuta becurile separat necesita 3 fire. Prizele sunt de mai multe feluri - prinse in perete sau rigips, la fel si intrerupatoarele, iar dozele pentru zidarie si rigips sunt diferite. Sa nu uiti de prizele pentru TV si telefon (internetul este wireless).

Read more...

Cum se monteaza un aparat de aer conditionat

Recomandarea noastra este ca aparatul de aer conditionat sa fie montat de catre personal calificat pentru a beneficia de garantia oferita de producator. Dar daca totusi doresti sa montezi singur aparatul o sa incercam sa iti dam cateva sfaturi utile.

In primul rand sa vedem de ce anume ai nevoie:

 - unitate interioara + unitate exterioara
 - o teava de cupru izolata cu armaflex
 - furtun condens ignifug
 - banda matisata si banda izolier pentru izolarea traseului frigorific
 - o pereche de console vopsite electrostatic sau zincate (in mod normal vin cu aparatul de aer conditionat).

Presupunem ca te-ai decis deja in ce camera vrei sa montezi aerul conditionat, trebuie insa sa mai tii cont de cateva aspecte:

Read more...

Cauta un instalator

Electrician Bucuresti