Cum montam singuri o masina de spalat

Cum montam o masina de spalat

Montarea unei masini de spalat nu este chiar atat de grea pe cat poate parea la prima vedere. Avem insa nevoie pe langa masina de spalat pe care tocmai am achizitionat-o de un filtru anticalcar (este optional, dar pentru o functionare cat mai indelungata a masinii de spalat va recomand sa folositi si un astfel de filtru, mai ales ca este mai ieftin decat sa folositi „Calgon la fiecare spalare”, costa cam 50 de lei), o banda de teflon si o cheie franceza

Montarea propriu-zisa incepe cu desfiletarea celor trei suruburi din spatele masinii de spalat si astuparea gaurilor cu capacele de plastic gasite, de regula, in punga de plastic din cuva masinii de spalat. Pozitia finala a masinii de spalat trebuie sa fie pe o suprafata plana si sa nu fie lipita de mobilierul din camera sau de pereti. Evetual asezati masina pe un covor din cauciuc. Acesta ajuta la reducerea vibratiilor din timpul centrifugarii.

Furtunul de alimentare la apa se monteaza la apa rece. Cel mai bine este sa montati acest furtun la un robinet separat. Pentru aceasta puteti monta un teu la teava de apa rece. Filtrul de calcar, pe care va recomandam sa il folositi, se monteaza intre robinet si furtunul de alimentare cu apa al masinii de spalat.

Furtunul de evacuare al apei din masina de spalat se poate monta cel mai simplu la cada sau WC, dar recomandarea noastra este sa il montati la teava de scurgere a apei menajere. Pentru acest lucru puteti folosi un teu, iar furtunul puteti sa il prindeti de teu printr-un colier. La fiecare imbinare folositi banda de teflon sau, daca va este mai la indemana, puteti folosi si calti.

Ai o urgenta sau nu ai un smartphone: Suna la 0722 974 760 sau la 0766 974 760 si un tehnician autorizat va ajunge la tine in cel mai scurt timp.