Ceruirea parchetului laminat

Pentru ca parchetul sa arate excelent este nevoie, cateodata, de un efort suplimentar - ceruirea.

Produsele necesare se pot achizitiona de la magazinele de specialitate (Bricostore, Hornbach, Dedeman), dar este necesar sa citesti cu atentie instructiunile pentru ca poti gasi mai multe solutii si este firesc sa le alegi pe cele adecvate tipului tau de parchet.

Se incepe din coltul cel mai indepartat al camerei si se aplica un strat subtire de ceara cu un mop plat profesional. Dupa o uscare completa, care nu ar trebui sa dureze mai mult de 45-50 de minute, se aplica inca 2-3 straturi. Nu uita sa lasi sa se usuce de fiecare data stratul recent adaugat si asigurate ca nu ratezi nici un coltisor din parchet.

Dupa ce s-a uscat si ultimul strat de ceara adaugata pe parchet urmeaza partea cea mai 'grea' :-) - asezarea mobiliei inapoi in camera.

Intretinerea parchetului nou ceruit nu este dificila atata timp cat se face cu produse dedicate. Eventual intre doua ceruiri poti folosi si o masina de lustruit podele - poate fi o munca ceva mai usoara, doar ca 'unealta' poate ajunge si pana la 1000 de euro. Asta daca doresti ceva profesional, daca nu, poti gasi o masina rezonabila si la 1000 ron.

Read more...